Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ορισμένες Ιστορικές Διευκρινήσεις


Mια από τις πιο γνωστές ανακρίβειες που εξακολουθεί να αναπαράγεται στους Δυτικότροπους κύκλους Ρέικι είναι ότι ο Usui sensei υπήρξε χριστιανός ιερέας και πρόεδρος του Πανεπιστημίου Doshisha στο Κιότο της Ιαπωνίας και ότι ανακάλυψε το ρέικι μετά από πολύχρονη αναζήτηση ανά τον κόσμο με αφορμή την ερώτηση ενός μαθητή "Πώς θεράπευε ο Χριστός;"

Σίγουρα ο Usui sensei δεν ήταν Χριστιανός, αφού από την αρχή έως το τέλος της ζωής του υπήρξε πιστός Βουδιστής. Και σίγουρα η τεχνική που εμπνεύστηκε ο Usui sensei δεν ήταν η μέθοδος που χρησιμοποιούσε ο Ιησούς για να θεραπεύσει.  

Γνωρίζουμε πια ότι δεν υπάρχει κανένα βάσιμο στοιχείο για όλα αυτά και ότι είναι ιστορικές ανακρίβειες. Kαι είναι κρίμα να διαιωνίζονται τέτοιου είδους ανακρίβειες, διοτι πολύ απλά διαιωνίζεται η σύγχυση.

Eπίσης στους δυτικούς κύκλους ρέικι λέγεται ότι ο Usui-sensei επανακάλυψε το Reiki μέσα σε βουδιστικές γραφές ή ότι το Reiki ήταν μια αρχαία Θιβετανική ή Αιγυπτιακή πρακτική κτλ κτλ. Παρότι πολλοί πολιτισμοί ανακάλυψαν και εφάρμοσαν διάφορες μορφές ενεργειακής θεραπείας, το Reiki Ryoho - αυτός ο συγκεκριμένος τύπος και μέθοδος διοχέτευσης ενέργειας από το σύμπαν μέσα από την τέχνη της επίθεσης των χεριών- ήταν μία έμπνευση του  Usui-sensei!
Δείχνει μια κάποια εντιμότητα, τουλάχιστον, το να αναγνωρίζουμε ότι αυτός ο φωτισμένος άνθρωπος είχε αυτήν την μεγαλειώδη έμπνευση και αν μη τι άλλο την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας αυτή του την έμπνευση! 

Ο Usui-sensei επίσης επινόησε τον όρο "Reiki Ryoho" για να δηλώσει τη θεραπευτική τέχνη και πρακτική (ryoho) που διοχετεύει τη θαυματουργή και ιερή (rei) ενέργεια του σύμπαντος (ki).Το ονόμαζε και Reiho επίσης.

Ακόμη μία λανθασμένη πληροφορία που κυκλοφορεί χρόνια τώρα κυρίως στους δυτικούς κύκλους ρέικι, είναι ότι Usui-sensei ανήκε στην Βουδιστική Σχολή Τendai ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ανήκε στην σχολή Shingon. Ο Usui-sensei δεν ανήκε σε καμία από αυτές τις σχολές, αντίθετα ήταν ακόλουθος της βουδιστικής σχολής Jodo-shu (Άμωμη Χώρα), εξού και ο τάφος του που βρίσκεται στα κοιμητήρια του ναού Saihoji στο Τόκιο, ο οποίος ανήκει στην Jodo-shu. Το γεγονός ότι ο Usui-sensei επέλεξε το όρος Κουράμα (άλλοτε της σχολής Tendai και από το 1949 της σχολής Kurama Kokyo) δεν σημαίνει ότι ο Usui-sensei ήταν ακόλουθος αυτής της σχολής [περισσότερα γι' αυτό το θέμα, βρείτε στην σελίδα Kurama.]

Και πολλές άλλες τέτοιες ανακρίβειες, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαιωνίζουν την σύγχυση στο μυαλό των ανθρώπων και διαστρεβλώνουν τον τρόπο που προσεγγίζει και αντιλαμβάνεται κανείς αυτήν την τόσο λεπτή και πολύτιμη τέχνη... Καλό είναι λοιπόν να ερευνείτε και να δέχεστε τις πληροφορίες με διάκριση.

Η Σχολή Κomyo Reiki Κai αισθανόμενη την ευθύνη που έχει προς τους μαθητές και την υπόλοιπη κοινότητα Reiki, ερευνεί και διαλευκάνει τέτοιου είδους ανακρίβειες και προτιμά να παραμένει πιστή στα πραγματικά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου